Úvod Recepty z cest Tarta de Santiago

Tarta de Santiago

od geomarbes
967 zhlédnutí

Tak zní oficiální název koláče, kterému se místy říká či říkalo také Svatojakubský koláč nebo Královský koláč. Pod názvem Tarta de Santiago je dokonce registrovaný v rejstříku chráněného zeměpisného označení a to od roku 2006. Zde je i zanesena původní receptura. Podle ní se při výrobě nepoužívá žádná mouka, ani máslo. Správný svatojakubský koláč musí obsahovat minimálně 33% procent mandlí a stejné množství cukru a vajec. Santiago koláč má mít kulatý tvar a symbol kříže rytířského řádu sv. Jakuba z Compostely.

Tarta de Santiago

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnocení 5.0/5
( 2 Hlasování )

Suroviny

  • 110 gr of crystal sugar
  • 3 eggs
  • 125 g almond meal or almonds
  • pinch of cinnamon
  • grated rind of 1/2 lemon
  • butter for greasing the sides of the mold pinch of
  • salt
  • powdered sugar

Příprava

  1. A small opening cake form with a diameter of 16 cm, we'll dismantle, the bottom of the drop off baking paper, sides wipe with butter and again put it together.
  2. The oven to preheat at 150-160 °C.
  3. In a bowl, in the meantime, whisk until stiff the egg whites with the addition of pinches of salt.
  4. In another, larger bowl whisk the egg yolks with the sugar until foamy. Then add the almond meal or ground peeled almonds, grated lemon zest and a pinch of cinnamon. Carefully and slowly mix it.
  5. Gradually add the whipped snow. Again carefully and just using a spatula.
  6. The batter then pour into the prepared tin and put to bake in preheated oven approximately 45 minutes.
  7. After baking the cake come out of the oven and leave to cool completely in the form.
  8. After cooling the cake we put vystřiženou šablonku cross přesypeme powdered sugar.

Template to print HERE or small HERE

Mohlo by se vám také líbit

Napsat komentář

* Použitím tohoto formuláře souhlasíte s ukládáním a zpracováním vašich dat na tomto webu.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Více informací

Zásady ochrany osobních údajů a cookies