Home Travel recipes Tarta de Santiago

Tarta de Santiago

by geomarbes
1.3K view

That is the official name of the cakes, which are sometimes called or was called also st. james cake or Royal cake. Under the name of Tarta de Santiago is even registered in the register of protected geographical indications and it since 2006. There is also included the original recipe. According to her, when production does not use any flour, or butter. The right of st. james cake must contain at least 33% percent of the almonds and the same amount of sugar and eggs. Santiago a pie has to have a round shape and symbol of the cross of the knight order of saint James of de compostela.The text size exceeds the maximum

Tarta de Santiago

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnocení 5.0/5
( 2 Hlasování )

Suroviny

  • 110 g krystalového cukru
  • 3 vejce
  • 125 g mandlové moučky nebo mandlí
  • špetka skořice
  • nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
  • máslo na vymazání boků formy
  • špetka soli
  • moučkový cukr

Příprava

  1. Malou otevírací dortovou formu o průměru 16 cm rozebereme, dno vyložíme pečícím papírem, boky vymažeme máslem a opět spojíme.

  2. Troubu předehřejte na 150-160 °C.

  3. V míse si mezitím vyšleháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli.

  4. V jiné větší míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Poté přidáme mandlovou mouku nebo mleté loupané mandle, nastrouhanou citronovou kůru a špetku skořice. Opatrně a pomalu promícháme.

  5. Postupně přidáváme ušlehaný sníh. Opět opatrně a jen pomocí špachtle promícháme.

  6. Těsto poté nalijeme do připravené formy a dáme péct do předehřáté trouby asi na 45 minut.

  7. Po upečení koláč vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout ve formě.

  8. Po vychladnutí dort položíme vystřiženou šablonku se svatojakubským křížem a přesypeme moučkovým cukrem.

     

Šablona k vytištění ZDE nebo menší ZDE

Mohlo by se vám také líbit

Leave a Comment

* Použitím tohoto formuláře souhlasíte s ukládáním a zpracováním vašich dat na tomto webu.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Více informací

Zásady ochrany osobních údajů a cookies