Home Travel recipes Pastéis de nata

Pastéis de nata

by geomarbes
1.4K view

Originally the secret recipe of the nuns in a Portuguese monastery Mosteiro dos Jerónimos in lisbon district of Belém. According to legends I heard for the origin of this recipe is thanks to this that in the convents used huge quantities of egg whites, as the starch on the clothing of the members of the orders, which created a surplus of egg yolks. And because of that he says began to emerge recipes based on egg yolk creams like a recipe for Pasteís de nata. These recipes but they were of course secret, and if it weren’t for the revolution in the year 1820, when they were dissolved religious orders, and closed the monasteries, he would have remained secret to this day. The monks of the monastery of st. Jerome started with the production of pasteís de nata and přivydělávali so selling them. Ultimately, however, the recipe was sold. Today, the famous bakery with a cafe, which is even registered in the list of protected cultural heritage of UNESCO, founded the then owners of the secret recipe.The text size exceeds the maximum

The true recipe is still melting and so is this dessert got two naming. Pasteis according to the original recipe is called pasteís de Belém “dessert of the Belému” (pasteís prepared directly in the original bakery) and at pasteís de nata “dessert with cream” – which are all other options trying to mimic the original recipe.

Pastéis de nata - Cream puffs

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnocení 5.0/5
( 2 Hlasování )

Suroviny

  • 1 balení listového těsta (275 g)
  • 10 g kukuřičné mouky (může být hladká)
  • 80 g moučkového cukru
  • 150 ml plnotučného mléka
  • 1 žloutek
  • 1 vejce citronová kůra - proužek mleté skořice k podávání

Příprava

  1. Listové těsto potřeme a přeložíme napůl. Rozložené těsto otočíme delší stranou k sobě a uděláme z něj válečky o průměru 4-5 cm. Srolujeme a zbytek dáme do lednice.
  2. Je čas připravit si žloutkovou náplň. Mouku prosejeme do mísy a přidáme cukr.
  3. V druhé míse ušleháme žloutky s vejcem.
  4. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme citronovou kůru a přivedeme k varu. Poté odstraníme citronovou kůru a přidáme mléko do moučkového cukru. Mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí.
  5. Jakmile se cukr rozpustí, smícháme směs s rozšlehanými vejci a promícháme. Mícháme, dokud se obě směsi úplně nespojí. Náplň však již nevaříme a necháme vychladnout.
  6. Předehřejte troubu na 250 °C.
  7. Odpočinuté listové těsto vyndáme z lednice a nakrájíme na 10 stejných dílů.
  8. Nakrájená kolečka těsta vložíme do formiček na muffiny nebo košíčky a palcem těsto vytáhneme po stěnách formiček k okraji.
  9. Plátky listového těsta dáme opět na cca 30 minut odpočinout do lednice.
  10. Do vytvořených těstových misek nalijeme žloutkovou náplň asi 0,5-1 cm pod horní okraj těsta.
  11. Pečeme asi 15-20 minut podle velikosti košíčků. Během pečení se na povrchu začnou tvořit tmavé skvrny. Zda je náplň již tuhá, můžeme vyzkoušet špejlí.
  12. Upečené dobrůtky vyjmeme z formiček a necháme vychladnout na mřížce. Podáváme posypané mletou skořicí.

Mohlo by se vám také líbit

Leave a Comment

* Použitím tohoto formuláře souhlasíte s ukládáním a zpracováním vašich dat na tomto webu.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Více informací

Zásady ochrany osobních údajů a cookies